Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Krydr kødet med salt på begge sider, og gem det til senere.
Skær kålen i mundrette stykker.
Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag kålen i ca. 10 min., indtil den har fået godt med farve, og er blevet mør.
Kom tomatpuré, krydderiblanding, citronsaft, 2 spsk. vand pr. person og 1/2 spsk. olie pr. person i en kasserolle, og lad det simre, indtil det får en tyk konsistens.
Vend den bagte kål i sovsen lige før servering.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve, og er gennemstegt.
Krydres med salt og peber.
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
Vend agurken med yoghurten, og krydr med salt lige før servering.
Servér kødet med bagt spidskål, ris og raita.
Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.
Vindaloo indeholder:
30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften