0
Stegt svinekotelet med vindaloo spidskål og raita

Stegt svinekotelet med vindaloo spidskål og raita

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

 

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

 

fuldkornsris
1 min.
Risene

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

 

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

 

kotelet
3 min.
Kødet

Krydr kødet med salt på begge sider, og gem det til senere.

spidskåltomatpurévindaloo kryddericitron
5 min.
Kålen

Skær kålen i mundrette stykker. 

Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag kålen i ca. 10 min., indtil den har fået godt med farve, og er blevet mør. 

Kom tomatpuré, krydderiblanding, citronsaft, 2 spsk. vand pr. person og 1/2 spsk. olie pr. person i en kasserolle, og lad det simre, indtil det får en tyk konsistens.

Vend den bagte kål i sovsen lige før servering.

kotelet
20 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve, og er gennemstegt. 

Krydres med salt og peber.

yoghurt 3,5 %agurk
25 min.
Raitaen

Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

Vend agurken med yoghurten, og krydr med salt lige før servering.

35 min.
Anretning

Servér kødet med bagt spidskål, ris og raita. 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

30% Spidskommen, 15% brun sennep, 15% koriander, 10% bukkehornsfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade, 5% chili, 5% kardemomme og 5% kanel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2858 kjl/683 kcal
Fedt:
38 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,9 g
Kulhydrat:
46 g
heraf sukkerarter:
4,5 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
37 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?