0
Stegt svinekotelet med vindaloo spidskål og raita

Stegt svinekotelet med vindaloo spidskål og raita

Opskriften er udviklet af:
Uden tilsat sukker Kassen
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Uden tilsat sukker
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

fuldkornsris
1 min.
Risene

Sæt risene over at koge efter anvisning på posen.

kotelet
3 min.
Kødet

Krydr kødet med salt på begge sider, og gem det til senere.

spidskåltomatpurévindaloo kryddericitron
5 min.
Kålen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær kålen i mundrette stykker. 

Spred stykkerne ud på en bageplade dækket med bagepapir, og vend dem i 1/2 spsk. olie pr. person og lidt salt og peber. Bag kålen i ca. 10 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. 

Kom tomatpuré, krydderiblanding, citronsaft, 2 spsk. vand pr. person og 1/2 spsk. olie pr. person i en kasserolle, og lad det simre, indtil det får en tyk konsistens.

Vend den bagte kål i sovsen lige før servering.

20 min.
Kødet

Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg kødet i 1/2 spsk. olie pr. person i ca. 4 min. på hver side, indtil det har fået godt med farve og er gennemstegt. 

Krydres med salt og peber.

græsk yoghurt, 10%agurk
25 min.
Raitaen

Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.

Vend agurken med yoghurten, og krydr med salt lige før servering.

35 min.
Anretning

Servér kødet med bagt spidskål, ris og raita. 

Bonusinfo

Vindaloo er en stærk karryblanding og også navnet på en populær sydindisk ret, der oftest laves med lam, kylling eller svinekød, der er inspireret af den portugisiske indflydelse i det sydvestlige Indien.

Vindaloo indeholder:

Spidskommen, brun sennep, koriander, bukkehornsfrø, sort peber, laurbærblade, spidskommen, chili, kardemomme og kanel.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
2874 kjl/687 kcal
Fedt:
37 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,7 g
Kulhydrat:
46 g
heraf sukkerarter:
4,4 g
Kostfibre:
7,2 g
Protein:
39 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?