Sæt risene over med så meget vand, at det står ca. et fingerled over risene. Kom salt i, og bring risene i kog. Kog dem under låg i ca. 8 min., til vandet er fordampet.
Rens og skræl hvidløg, ingefær, rødløg og chili.
Hak rødløg, hvidløg, ingefær og chili meget fint.
Lav en bunke med halvdelen af hvidløget med tilsvarende mængde af hakket ingefær og chili. Du kan evt. tage lidt mindre chili, hvis du ikke ønsker retten alt for stærk.
Kom salt og peber på begge sidder af koteletterne. Varm en pande op ved middelhøj varme, og tilsæt lidt olie. Når olien er varm, lægges koteletterne på og steges i 3 min. på den ene side.
Tilsæt herefter en klat smør, og lad det bruse op. Vend koteletterne, skru ned, og lad dem stege færdige i 4-5 min. på den anden side. Når de er færdige, tages de af panden og dækkes til med stanniol. Gem panden, og dens saft og kraft til de stegte ris.
Imens kødet tilbereder, steges rødløg og hvidløg/chili/ingefær-blandingen i lidt olie ved middel varme i ca. 1 minut. til det begynder at dufte.
Tilsæt 2 spsk. Soya og 2 spsk. sukker pr. kuvert sammen med lidt vand.
Giv saucen et opkog, skru ned, og lad den småsimre i 3-5 min. Sluk, og lad saucen stå.
Skyl agurken, og skær den i tynde stave.
Skyl aspargeserne, og knæk bunden af . Skær resten i mundrette bidder.
Se til risene, og hæld overskydende vand fra, når de lige akkurat har en smule bid.
På samme pande som nakkekoteletterne har stegt på, hælder du det værste fedtstof fra men lader lidt blive.
Hæld det meste af fedtstoffet på panden fra før væk, og sæt den over på middelhøj varme.
Tilsæt resten af det hakkede hvidløg, og steg, til det begynder at dufte. Tilsæt risene og et lille skud salt, og steg dem i 1 minut.
Tilsæt asparges, og steg i yderligere 1 minut.
Server de stegte ris i bunden af en tallerken med en kotelet på toppen og den skønne soyasauce hen over. Server agurkestavene ovenpå eller ved siden af.
Tip: Skær evt. kødet i mindre skiver, og vend dem op i saucen lige inden servering.
Kundekommentarer ()