0
Stegt tempeh med teriyakisauce, broccoli og cashewnødder

Stegt tempeh med teriyakisauce, broccoli og cashewnødder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

quinoa
1 min.
Kog quinoaen

Sæt quinoaen over at koge i en kasserolle med den dobbelte mængde vand og lidt salt, og lad den simre under låg i ca. 15 min., og derefter trække i ca. 5 min.

broccoliingefærhvidløgforårsløgcashewnøddertamari soya sauce
5 min.
Grøntsager og teriyakisauce

Skær broccoli ud i små buketter. Snit forårsløgene i tynde skiver, og del dem i grønne og hvide.

Riv ingefær og hvidløg fint, og kom det op i en skål sammen med tamari soyaen. Rør godt sammen, og smag til med et lille drys sukker.

Hak cashewnødderne groft med en kniv

Tempeh af ærter
15 min.
Steg tempeh og grønt

Skær tempeh ud i mundrette bidder. Varm en pande eller wok godt op, og  tilsæt en smule olie. Steg tempehstykkerne i 2-3 min. uden at de branker. Tag dem af panden, og tilsæt lidt nyt olie. Steg broccoli og den hvide del af forårsløgene hårdt og kort i ca. 3-4 min., så broccolien tager farve, men stadig har lidt bid.

Træk panden af varmen, kom tempeh tilbage i panden, og vend rundt med cashewnødder og teriyakisauce.

25 min.
Anretning

Anret quinoa i bunden af en dyb tallerken med broccoli, tempeh og evt. overskydende marinade ovenpå. Slut af med et drys af de grønne forårsløg.

Bonusinfo

Denne tempeh består af gule og grønne flækærter. Den har naturligvis en genkendelig smag af ærter og er samtidig relativt mild, sød og rund i smagen i forhold til andre nordiske tempeh varianter. Med sine lette noter af hasselnød og champignon, er den en oplagt 'begynder tempeh' og egner sig til stort set alle former for tilberedning og måltider, uden at den vil dominere.

Tempeh af ærter bliver let syrlig og mere fermenteret i smagen ved opbevaring i længere tid på køl. Kan med fordel opbevares på frost, hvis man ønsker at bevare den milde smag (en blok på 300 g vil typisk tø op i løbet af et par timer).

Tempeh af ærter har et ret højt indhold af protein og kostfibre, som mætter.

Generelt om (Nordisk) Tempeh

Tempeh er et fermenteret planteprotein der smager lækkert, mætter godt og er nemt at tilberede. Det stammer oprindeligt fra Indonesien, hvor man har spist tempeh i hundredevis af år og nu er det begyndt at vinde udbredelse til resten af verden, som et super grønt alternativ til kød. 

Nordisk Tempeh fra CONTEMPEHRARY er fremstillet med omhu i Danmark - på traditionel indonesisk vis, for den bedste smag – altså 100% naturligt og uden brug af eddike, konserveringsmidler eller andre numre.

Det er selvfølgelig vegansk og der anvendes de bedste, økologiske råvarer.

Hvor traditionel indonesisk tempeh er fremstillet af sojabønner, så er Nordisk Tempeh fra CONTEMPEHRARY fremstillet af ærter, bønner, korn og hamp som er dyrket her i Norden.

Smagen af tempeh er karakteriseret ved sine champignon- og nøddeagtige noter, samt den umami eller ’velsmag’ der opstår som resultatet af den naturlige fermentering. Det betyder samtidig at tempeh er et levende produkt, der med tiden vil blive kraftigere i smagen (på samme måde som f.eks. ost - bare noget hurtigere). Derfor kan tempeh med fordel opbevares på frost, indtil det skal anvendes.

Konsistensen er fast og mør - nem at skære i skiver eller tern med en skarp kniv, efter det er optøet. Tempeh er ligeledes velegnet til at rive eller blende i plantefars, saucer og lignende, hvor det tilfører god fylde og dybde i smagen. Tempeh er i det hele taget virkelig alsidigt i anvendelse og kan indgå på forskellige måder i en lang række spændende, grønne og sunde måltider.

(Vidste du for øvrigt at ’De officielle Kostråd - godt for sundhed og klima’ fra den danske Fødevarestyrelse anbefaler os at spise hele 100 g bælgfrugter om dagen? Lad Nordisk Tempeh fra CONTEMPEHRARY være din genvej til det...)

Tips til tilberedning:

Tempeh er enkelt og meget alsidigt i anvendelse. Konsistensen er fast og mør - nem at skære i skiver eller tern med en skarp kniv. Tempeh er ligeledes velegnet til at rive eller blende som ingrediens i plantefars, saucer og lignende, hvor det tilfører god fylde og dybde i smagen.

Skiver eller tern af tempeh kan simpelthen steges på en pande eller en grill, hvor de vendes til de er gyldne og sprøde. Brug dit foretrukne fedtstof til stegning og husk at smage til med salt og evt. andre krydderier. Tempeh kan imidlertid også ovnsteges, hvor det med fordel vendes i en marinade først, så det ikke tørrer ud. Prøv også at skære det i tern og put det i gryderetter. Og hvis du er ekstra modig og kreativ, så prøv evt. også at bruge tempeh i bagning eller det søde køkken?

Tempeh kan gøre det ud for den centrale del af måltidet, eller spises som tilbehør til salater og lignende. Når tempeh skal udgøre den centrale del af måltidet så beregn ca. 100 g tempeh per person – så bliver man fint mæt. Mindre kan selvfølgelig gøre det, hvis det blot indgår i måltidet som et tilbehør.

Velbekomme! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?