0
Stegt tofu i krydret tomat med pasta og bladbeder

Stegt tofu i krydret tomat med pasta og bladbeder

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Cashewnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Husk

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang og find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

 

bladbederkorianderforårsløgtofu
1 min.
Forbered saucen

Start med at sætte en stor grydefuld vand over at koge til nudler. Husk et godt skud salt.

Skær tofu ud i store tern. 

Snit bladbedestilkene i tynde skiver, og -bladene i lidt mere grove strimler.

Hak korianderstilke og -blade groft.

Snit forårsløg fint, og del dem i den grønne og den hvide del.

flåede og hakkede tomaterpandetofubladbederforårsløg
8 min.
Lav saucen

Varm en stor pande godt op, og tilsæt lidt olie. Steg tofutern i 2-3 min., til de har taget godt med farve. Kom så krydderblanding, de hvide forårsløg og bladbedestilkene på panden, og steg videre under omrøring et par min. Tilsæt hakkede tomater og lidt salt, og lad det hele simre i 4-5 min.

spaghetti, glutenfri
10 min.
Kog nudlerne

Kom nudlerne i det kogende vand, og kog, til de lige nøjagtigt er møre. Smag dig frem.

korianderforårsløg
30 min.
Anretning

Anret nudler i en dyb tallerken med sauce og tofu ovenpå. Kom snittede bladbedeblade, grønne forårsløg, cashewnødder og koriander ovenpå.

Velbekomme

Bonusinfo

Oprindeligt solgt som urtemedicin i det 17. århundrede, shichimi togarashi (der bogstaveligt talt betyder "syv smags chilipeber") er en krydret-velsmagende blanding af groft malet chili plus forskellige ingredienser afhængigt af regionen, producenten og kokken der blander den. Nogle japanske sælgere tilbyder endda tilpassede blandinger. Foruden chilen inkluderer typiske ingredienser sansho eller Sichuan-peber, tørret citrusskal, sesamfrø, valmuefrø, hampfrø, ingefær, hvidløg, shiso og nori.

Vores indeholder: 

Shichi-mi tôgarashi indeholder: 10% tørret mandarinskal, 5% tørret orangeskal, 5% tørret ingefær, 10% sanshô peber (alternativt sechuan peber), 5% sort peber, 10% ristet sesam, 10% hvide birkes, 20% chili pulver, 10% sort sesam, 5% hvidløgspulver, 10% tørrede tangflager.

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?