
Skræl rødbederne og skær dem i mundrette chunks. Vend dem med en smule god olivenolie og fordel dem ud på en bradepande. Krydr med salt og friskkværnet peber. Bag til rødbederne er blevet møre og har taget en del farve - ca. 25-30 min.
Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve. Hak dem derefter groft med en skarp kniv.
Skyl og pluk mynten ud i blade.
Skræl glaskållen med en kartoffelskræller og skær den i tern på ca. 1x1 cm.
Pil skrællen af grapen og skær det værste af det "hvide kød" væk. Del den derefter i mundrette bider.
Skær tofuen ud i firkanter på ca. 1x1 cm og rist dem kort på en varm pande i en smule olie. Blot et minut eller to. Kom tofuen op i skålen til grapen.
Vend glaskål, nødder, grape, evt. grapesaft, tofu og mynte sammen i en skål. Tilsæt lidt olivenolie og smag til med soya.
Anret rødbederne i en dyb tallerken og kom salaten henover. Sørg for at komme overskydende marinade ud over retten.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften