0
Stegt tofu med blødkogt æg, ris og nigella
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basmatirisæg
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

Sæt også en lille kasserolle med vand over, til at koge æg i. Når vandet bulderkoger, koger du æggene i præcis 5 1/2 minut. Kom dem derefter over i iskoldt vand, så de stopper kogningen.

babyspinatagurkhasselnøddekerner
5 min.
Grønt

Skyl spinaten grundigt.

Skær agurken i tynde strimler, og hak nødderne med en kniv.

babyspinattofuspicy nigella & sesam
15 min.
Tofu

Skær tofuen i tern på ca. 2x2 cm.

Varm en pande op ved mellemhøj varme, tilsæt lidt olivenolie, og steg tofu-ternene, til de har taget godt med farve, og har sprøde kanter.

Tilsæt spinat og krydderblanding til panden, sluk for varmen, og lad restvarmen tilberede spinaten let. Smag til med lidt salt.

tamari soya sauce
30 min.
Anretning

Smag risene til med soya saucen, og anret dem i bunden af en dyb tallerken med rå agurk, det pillede æg, stegt tofu og spinat ovenpå.

Slut af med at drysse hakkede hasselnødder over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager

 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
868 kcal
Fedt:
53,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
64 g
heraf sukkerarter:
3,6 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
29,2 g