0
Stegt tofu med blødkogt æg, ris og nigella
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

basmatirisæg
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt, og kom dem i en gryde med rigeligt, kogende, letsaltet vand. Kog risene i ca. 12 min., og hæld overskydende vand fra.

OBS: Vigtigt at overholde tiden, da risene ellers nemt kan klistre.

Sæt også en lille kasserolle med vand over, til at koge æg i. Når vandet bulderkoger, koger du æggene i præcis 5 1/2 minut. Kom dem derefter over i iskoldt vand, så de stopper kogningen.

babyspinatagurkhasselnøddekerner
5 min.
Grønt

Skyl spinaten grundigt.

Skær agurken i tynde strimler, og hak nødderne med en kniv.

babyspinattofuspicy nigella & sesam
15 min.
Tofu

Skær tofuen i tern på ca. 2x2 cm.

Varm en pande op ved mellemhøj varme, tilsæt lidt olivenolie, og steg tofu-ternene, til de har taget godt med farve, og har sprøde kanter.

Tilsæt spinat og krydderblanding til panden, sluk for varmen, og lad restvarmen tilberede spinaten let. Smag til med lidt salt.

tamari soya sauce
30 min.
Anretning

Smag risene til med soya saucen, og anret dem i bunden af en dyb tallerken med rå agurk, det pillede æg, stegt tofu og spinat ovenpå.

Slut af med at drysse hakkede hasselnødder over retten.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Spicy nigella & sesam indeholder:

33% nigellafrø, 33% hvid sesamfrø og 33% tørret chiliflager

 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
868 kcal
Fedt:
53,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
64 g
heraf sukkerarter:
3,6 g
Kostfibre:
6,2 g
Protein:
29,2 g