Kom kernerne i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt. Kog dem i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad kernerne dryppe af i en sigte i et par minutter.
Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Nip bunden af bønnerne, og skyl dem grundigt.
Kog bønnerne i 5-7 min., dræn efterfølgende for vand, og gem dem til senere.
Varm en pande op ved høj varme.
Skær tofuen i 2x2 cm stykker, og når panden er rygende varm, steges tofuen i 1 spsk. olie pr. person på den ene side i 30 sek, til det har en brun overflade. Tag tofuen af panden, og gem til anretning.
Pil hvidløget, skyl korianderen, afdryp for vand og hak begge dele groft.
Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg hvidløg og krydderiblandingen i 1 spsk. olie pr. person i 1 min. Tilsæt tomatpure, ½ tsk. sukker pr. person og limesaften. Lad saucen simre i ca. 2 min. under omrøring, til saucen begynder at tykne. Kom bønnerne i panden, vend godt rundt med korianderen, og smag til med salt.
Servér grünkernen med bønne/chraime-salaten, og top med den stegte tofu.
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Haydari krydderimix indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften