0
Stegt tofu med grønne bønner og chraimesovs

Stegt tofu med grønne bønner og chraimesovs

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grünkernsalt
1 min.
Grünkern

Kom kernerne i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt. Kog dem i ca. 15-20 minutter. Dræn vandet fra, og lad kernerne dryppe af i en sigte i et par minutter.

grønne bønner
5 min.
Bønnerne

Sæt en gryde med saltet vand over at koge. Nip bunden af bønnerne, og skyl dem grundigt. 

Kog bønnerne i 5-7 min., dræn efterfølgende for vand, og gem dem til senere.

tofuolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Tofuen

Varm en pande op ved høj varme. 

Skær tofuen i 2x2 cm stykker, og når panden er rygende varm, steges tofuen i 1 spsk. olie pr. person på den ene side i 30 sek, til det har en brun overflade. Tag tofuen af panden, og gem til anretning.

hvidløgkoriandertomatpurésukkerlime
20 min.
Chraime-saucen

Pil hvidløget, skyl korianderen, afdryp for vand og hak begge dele groft. 

Varm en pande op ved middelhøj varme, og steg hvidløg og krydderiblandingen i 1 spsk. olie pr. person i 1 min. Tilsæt tomatpure, ½ tsk. sukker pr. person og limesaften. Lad saucen simre i ca. 2 min. under omrøring, til saucen begynder at tykne. Kom bønnerne i panden, vend godt rundt med korianderen, og smag til med salt.

30 min.
Anretning

Servér grünkernen med bønne/chraime-salaten, og top med den stegte tofu. 

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Haydari krydderimix indeholder:

  • 40% paprika (sød)
  • 20% røget paprika (bittersød)
  • 15% spidskommen
  • 15% sort peber
  • 5% chili
  • 5% cayenne peber

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?