0
Stegte tomater på ris med ingefær og soya
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

ris, basmati
1 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

tomatersquashingefærskalotteløg
3 min.
Grønt

Skyl squash og tomater. Skrab skrællen af ingefæren med en teske. Skær den i tynde strimler.

Skær squash i små tern og tomater i store tern.

Skræl skalotteløg, og hak det fint med en skarp kniv.

skalotteløgtamari/soyatomateringefær
15 min.
Tomater

Varm en stor pande op, og tilsæt en generøs skefuld smør.

Lad den bruse op, og tilsæt så ingefæren. Lad den stege 1-2 min., og tilsæt så tomaterne til panden. Lad dem varme godt igennem i ca. 2 min. imens du rører forsigtigt.

Træk panden af varmen, tilsæt de hakkede løg, og smag til med soya. Rør det hele godt rundt. 

thai basilikum / holy basil
30 min.
Anretning

Anret risene i en dyb tallerken med rå squash og stegte tomater ovenpå. Slut af med at drysse basilikumblade over retten.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?