0
Stegt lange i blomkålspure med egeblad, estragon og kapers

Stegt lange i blomkålspure med egeblad, estragon og kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
langesalt
1 min.
Fisken

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

blomkålsødmælk
3 min.
Blomkålspureen

Sæt en gryde med vand (uden salt) over at koge. Skyl blomkålen, og skær den i grove stykker. Kog i ca. 15 min., indtil de er helt møre, når der trykkes på dem med en ske. 

Sigt vandet fra (men gem det), og mos blomkålen med et piskeris, foodprocessor eller en stavblender, til det får en cremet konsistens. Tilfør først mælken og så lidt af kogevandet undervejs for at få den optimale konsistens. Den skal være mere flydende, end hvis man lavede en kartoffelmos. 

Smages til med salt.

bagekartoflerolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Kartoflerne

Forvarm ovnen til 200 grader.

Skrub kartoflerne under vand, og skær dem ud i små firkanter. Spred dem ud på en bageplade dækket med bagepapir, vend dem i 1 spsk. olie pr. person, og krydr med salt. Bages i ca. 20 min., indtil kartoflerne har fået en gylden farve og er bløde ind til midten.

egebladssalatestragonkapersolivenolie, ekstra jomfrusolsikkekernersennepbalsamico
20 min.
Salaten

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. balsamico, 1/2 tsk. sennep, lidt salt og peber pr. person i en skål.

Pil bladene fra stokken på salathovedet, og skyl dem grundigt sammen med estragonen. Hak estragonblade og kapers, og vend dem i vinaigretten.

Vend salat bladene i vinaigretten lige før servering, og top med kernerne.

30 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Steg fisken på den ene side, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

40 min.
Anretning

Servér den stegte fisk med de bagte kartofler og salaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?