Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær fennikel i både, læg dem på skærefladen i en gryde, og tilsæt 2-3 spsk. vand og samme mængde olivenolie. Tænd gryden ved mellem varme, og lad den tilberede under låg 3-4 min. Fjern så låget, og lad fenniklen begynde at stege, og tage godt med farve. Krydr med lidt salt.
Skær rødløg og æble i meget tynde skiver/strimler. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har. Vend rødløg og æble løst sammen med mayonnaisen.
Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie ca. 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 2 spsk. marinade pr. kuvert. Læg fiskene i et fad, og hæld marinaden over fisken. Krydr med lidt salt og peber.
Lun brødet på en brødrister - gerne med en ildfast skål over.
Anret fennikel, fisk og cremet salat på en tallerken med brød på siden.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kundekommentarer ()