Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skær fennikel i både, læg dem på skærefladen i en gryde, og tilsæt 2-3 spsk. vand og samme mængde olivenolie.
Tænd gryden ved mellem varme, og lad den tilberede under låg 3-4 min. Fjern så låget, og lad fenniklen begynde at stege, og tage godt med farve. Krydr med lidt salt.
Skær rødløg og æble i meget tynde skiver/strimler. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har. Vend rødløg og æble løst sammen med mayonnaisen.
Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie i ca. 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 2 spsk. marinade pr. kuvert.
Læg fiskene i et fad, og hæld marinaden over fisken. Krydr med lidt salt og peber.
Lun brødet på en brødrister - gerne med en ildfast skål over.
Anret fennikel, fisk og cremet salat på en tallerken med brød på siden.
Primitivo surdejsboller:
Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.
Kommentarer og forslag til opskriften