0
Stegt torsk i citrus med grydestegt fennikel og groft brød

Stegt torsk i citrus med grydestegt fennikel og groft brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

Fennikel
1 min.
Steg fennikel

Skær fennikel i både, læg dem på skærefladen i en gryde, og tilsæt 2-3 spsk. vand og samme mængde olivenolie.

Tænd gryden ved mellem varme, og lad den tilberede under låg 3-4 min. Fjern så låget, og lad fenniklen begynde at stege, og tage godt med farve. Krydr med lidt salt.

rødt æblerødløgmayonnaise
5 min.
Lav salaten

Skær rødløg og æble i meget tynde skiver/strimler. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har. Vend rødløg og æble løst sammen med mayonnaisen.

torskefilet uden skindcitron
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie i ca. 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 2 spsk. marinade pr. kuvert.

Læg fiskene i et fad, og hæld marinaden over fisken. Krydr med lidt salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun brødet

Lun brødet på en brødrister - gerne med en ildfast skål over.

25 min.
Anretning

Anret fennikel, fisk og cremet salat på en tallerken med brød på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.