0
Stegt torsk i citrus med grydestegt fennikel og groft brød

Stegt torsk i citrus med grydestegt fennikel og groft brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fennikel
1 min.
Steg fennikel

Skær fennikel i både, læg dem på skærefladen i en gryde, og tilsæt 2-3 spsk. vand og samme mængde olivenolie. Tænd gryden ved mellem varme, og lad den tilberede under låg 3-4 min. Fjern så låget, og lad fenniklen begynde at stege, og tage godt med farve. Krydr med lidt salt.

rødt æblerødløgmayonnaise
5 min.
Lav salaten

Skær rødløg og æble i meget tynde skiver/strimler. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har. Vend rødløg og æble løst sammen med mayonnaisen.

torskefilet uden skindcitron
15 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie ca. 3-4 min. på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Pisk en marinade af lige dele citronsaft og olivenolie. Du skal bruge ca. 2 spsk. marinade pr. kuvert. Læg fiskene i et fad, og hæld marinaden over fisken. Krydr med lidt salt og peber.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Lun brødet

Lun brødet på en brødrister - gerne med en ildfast skål over.

25 min.
Anretning

Anret fennikel, fisk og cremet salat på en tallerken med brød på siden.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?