Gulerødder: Skræl gulerødderne og skær dem i ½ cm tykke skiver på skrå. Varm en smule olie op i en gryde og rist gulerødderne af heri. Kom honning, appelsinsaft (riv skallen først - den skal bruges til fisken), salt og peber ved, læg låg på og lad gulerødderne simre 4-5 min. Hak imens persillebladene groft. Tag gulerødderne op af væden og vend dem med persillen i en skål. Rør senneppen i den resterende væde i gryden og pisk den op lidt ad gangen med 40 g koldt smør. Smag til med salt og peber og hæld saucen over gulerødderne eller server den i en skål ved siden af.
Fisk: Dup fisken tør og skær den i 4 ensartede stykker. Knus fennikelfrøene groft i en morter (eller knus dem med en kagerulle) og rør dem sammen med fintrevet appelsinskal, finthakket koriander, salt og peber. Smør blandingen ud på torskestykkerne og lad det trække 5 min. Smelt halvt smør og halvt olie på en pande og lad det bruse af. Steg fisken gylden på begge sider (ca. 8-10 min).
Server fisken med honninggulerødderne og den "lille" sauce, små kogte kartofler og fx en god grøn salat med ærter og rødløg.
Kommentarer og forslag til opskriften