0
Bagt mørksej og jordskokker med cremet ost og gulerodssalat

Bagt mørksej og jordskokker med cremet ost og gulerodssalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
jordskokkergrønne linserras el hanout
1 min.
Jordskokker

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skrub jordskokkerne grundigt, og fjern evt. urenheder. Del de største i halve, og vend dem alle med lidt olivenolie, krydderblanding, salt og friskkværnet sort peber. Bag jordskokkerne i ovnen, til de er møre og har taget godt med farve.

Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min. og derefter trække 5 min. i vandet.

10 min.
Fisk

Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie og salt, og læg dem i et ildfast fad.

Sæt fadet ind nederst i ovnen, og bag fisken i 12-15 min. 

Kota-ostgulerøddercitron
20 min.
Salat

Skrub gulerødderne grundigt, og skræl dem i lange bånd med en kartoffelskræller.

Hak dilden med en skarp kniv - både stilke og blade.

Halvér citronen, og steg den på en tør pande på skærefladen, til den har taget godt med farve. Vend gulerødder, smuldret kota, dild og godt med saft fra citronen sammen i en skål.

30 min.
Anretning

Anret linser og jordskokker i en dyb tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden. Kom gerne et par dråber olivenolie over retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?