Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub jordskokkerne grundigt, og fjern evt. urenheder. Del de største i halve, og vend dem alle med lidt olivenolie, krydderblanding, salt og friskkværnet sort peber. Bag jordskokkerne i ovnen, til de er møre og har taget godt med farve.
Sæt linserne over at koge i rigeligt vand med et skud salt. De skal koge i ca. 15 min. og derefter trække 5 min. i vandet.
Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olivenolie og salt, og læg dem i et ildfast fad.
Sæt fadet ind nederst i ovnen, og bag fisken i 12-15 min.
Skrub gulerødderne grundigt, og skræl dem i lange bånd med en kartoffelskræller.
Hak dilden med en skarp kniv - både stilke og blade.
Halvér citronen, og steg den på en tør pande på skærefladen, til den har taget godt med farve. Vend gulerødder, smuldret kota, dild og godt med saft fra citronen sammen i en skål.
Anret linser og jordskokker i en dyb tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden. Kom gerne et par dråber olivenolie over retten.
Velbekomme!
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()