0
Stegt torsk med blomkålsrisotto, salvie & Bøllingsø ost

Stegt torsk med blomkålsrisotto, salvie & Bøllingsø ost

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hasselnødder
1 min.
Saltede nødder

Kog 2 dl. vand op med 50g salt. Sæt gryden til side, og kom nødderne i vandet. Lad nødderne salte i mindst 10 min., gerne i 20. Kassér saltvandet, kom de afdryppede nødder i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 min., til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.

Dette kan godt springes over - men de smager godt :-) 

Bøllingsø osthvidløgskalotteløgblomkålsalvieappelsin
5 min.
Forberedelse til risotto

Skalotteløg og hvidløg pilles og hakkes fint. Riv lidt appelsinskal, og pres saften fra. Del blomkål i bittesmå buketter. Riv osten fint. Skyl, pluk og finthak salvie. (Gem stilkene til at stege med fisken, og gem lidt hele blade til pynt). Skær evt. smør i tern. 

Bøllingsø osthvidløgskalotteløgblomkålsalvieArborio risottorisappelsin
15 min.
Risotto

Kom lidt god olivenolie i en gryde, og tilsæt de hakkede skalotteløg og hvidløg, som sauteres, til de er klare uden at have taget farve. Krydr med salt og peber.

Risottorisene skylles grundigt og drænes i en sigte. De drænede ris tilsættes gryden med løg og sauteres i 1-2 min., til de er klare, igen uden at de tager farve.

Har du en sjat tør hvidvin stående, er det NU du skal tilføre et generøst skvæt (ca. 1/2 dl. pr. kuvert du laver mad til).

Dæk derefter risene med kogende vand eller bouillon (hønse- eller grøntsagsbouillon er godt). Kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand/bouillon, efterhånden som væden absorberes af risene. Fortsæt indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel 12-15 min. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs, ellers brænder risottoen på.

Vend revet ost i risottoen. Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tak gryden af varmen, og tilsæt nu evt. et par tern af smør, og rør rundt til smørret er absorberet.

Lad risottoen hvile 5 min. under låg. Smag nu til med salt, peber, lidt appelsinsaft, lidt revet appelsinskal (kun det orange) samt evt. mere ost.

Damp de små blomkålsbuketter i en bredbundet gryde med låg i 1/2 dl. vand og 50 g smør samt lidt salt. Tilsæt de dampede blomkål og lagen de er kogt i sammen med de hakkede saltede nødder (gem lidt til pynt) og finthakket salvie.

Smag til igen. 

torskefilet med skind
30 min.
Fisk

Del fisken i portions stykker. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med de sidste hakkede nødder, salvieblade, appelsinskal og ost. 

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?