0
Stegt torsk med dampede asparges, knuste kartofler og estragonsauce

Stegt torsk med dampede asparges, knuste kartofler og estragonsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

nye kartofler
1 min.
Kartofler

Start med at skrubbe kartoflerne grundigt, og skær dem i halve. Kom kartoflerne i en gryde med vand, så det dækker og et godt skud salt. Kog kartoflerne i ca. 15 min., til de er møre.

zittauerløgtørret estragoncitroncreme fraiche 38%
5 min.
Sauce

Skræl løgene, og hak dem super fint med en skarp kniv.

Kom creme fraiche op i en lille kasserolle, og kog den en smule ind, så den tykner let. Kom så løg, estragon og godt med fintrevet citronskal op i saucen. Smag til med salt.

hjertesalatergrønne asparges
10 min.
Grønt

Pluk salat ud i blade, og halver de største af bladene. Skyl blade og asparges. Kasser den nederste træede del af aspargesene.

15 min.
Kartofler

Når kartoflerne er møre, hælder du vandet væk, kommer kartoflerne over i en skål og tilsætter et godt skud olivenolie. Krydr med salt og godt med friskkværnet sort peber. Mos kartoflerne løst med en gaffel. Der må gerne være stykker af kartofler tilbage, så du ikke bare har en lind mos.

hjertesalatergrønne asparges
20 min.
Grønt

Tør kartoffelgryden af, og sæt den over et blus igen. Kom asparges og salat ned i gryden, og tilsæt en smule vand, så bunden netop er dækket. Damp asparges og salat helt kort under låg i 1-2 min. Krydr med lidt salt.

torskefilet uden skind
22 min.
Torsk

Sæt en stor pande over ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Del fisken i kuvertstykker. Steg dem i 3-5 min. på den ene side, og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Krydr med lidt salt. 

30 min.
Anretning

Anret en god skefuld knuste kartofler på en tallerken med fisken ovenpå og dampet grønt ved siden af. Slut af med at komme saucen over fisken.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?