Sauce: Skær bacon i tynde skiver på tværs, hak løgene fint og skær champignonerne i tynde skiver. Rist baconen næsten sprød i en gryde og kom løg og champignoner ved. Sauter videre til løgene er klare og kom så hvidvin og tomatpure på. Kog det op og hæld fløden ved, krydr med salt og peber og lad det koge lidt ind, til saucen har en god konsistens.
Fisk: Rens fisken for evt. urenheder og del den i 8 ensartede stykker. Varm olie og smør op på en pande og lad det bruse af. Læg fisken på og steg den gylden 3-4 min. på hver side – krydr med salt og peber undervejs.
Kål: Skær kålen i kvarte, fjern stokken og snit bladene i helt tynde strimler. Kog rigeligt med vand op med salt i en stor gryde og ”smuldr” kålen i. Giv den et kort opkog på 1-2 min. til den er mør, men har bid. Dræn vandet og server straks.
Anretning: Læg en stor skefuld kål på midten af hver tallerken. Læg to stykker fisk ovenpå og fordel saucen henover og rundt om. Server med tyttebærsyltetøjet og små kogte kartofler til.
Kommentarer og forslag til opskriften