0
Stegt torsk med farvede beder, appelsin og cremet freekeh

Stegt torsk med farvede beder, appelsin og cremet freekeh

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
freekeh
1 min.
Freekeh

Kog freekeh i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15 minutter under låg.

 

Farvede beder
4 min.
Beder

Skræl bederne og skær dem i grove både. Kog dem i letsaltet vand i ca. 5-7 min, til de er møre.

blodappelsinmynteFarvede beder
15 min.
Appelsin

Skræl appelsinen, skær den i tynde skiver og skær derefter skiverne i mundrette bidder.

Kom dem op i en skål, sammen med evt. overskydende saft, og tilsæt de kogte beder. Vend et godt skud olivenolie op i og lidt friskkværnet peber. 

Skyl mynten og pluk den ud i blade - hak dem groft med en kniv og vend også dem op i salaten.

torskefilet med skind
20 min.
Torsk

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

feta
30 min.
Anretning

Hæld overskydende vand fra freekehkernerne. Smuldr fetaosten ned i kernerne og tilsæt et godt skud olivenolie. Smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret kernerne i bunden af en tallerken med fisken ovenpå og den lune bedesalat på siden.

Velbekomme!

 

Bonusinfo

Freekeh (udtales free-kah) er en type hvede, der har sin oprindelse i Mellemøsten og Afrika. Sammenlignet med andre kornsorter indeholder freekah meget protein og masser af fibre samt en række vitaminer og mineraler, herunder A-, C- og E-vitaminer, jern, kalcium og zink. Freekeh menes i øvrigt at fungere som en fremragende probiotika da den fremmer væksten af de hjælpfulde bakterier i maven. Freekeh er hvedekorn, der er høstet tidligt mens de stadigt er grønne og bløde. Freekeh er ultra sundt og grundet den tidlige høst, så indeholder kornene mange flere vitaminer, mineraler og proteiner end almindelig korn og endda mere end quinoa. Hvis man fx sammenligner freekeh med quinoa, som mange sundhedsbevidste mennesker anser for at være et såkaldt "SUPERFOOD", så vinder freekeh faktisk stort sundhedsmæssig over quinoa. Freekeh indeholder mere protein og dobbelt så mange fibre som quinoa, og man holder sig mæt betydeligt længere, hvilket jo er en stor fordel, hvis man fx ønsker at gå ned i vægt. Freekeh har desuden et lavt glykæmisk index. Men vigtigst af alt - de smager skønt!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?