0
Stegt torsk med kål fra Kiselgården, svampesauce og nye æbler

Stegt torsk med kål fra Kiselgården, svampesauce og nye æbler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet med skind
1 min.
Krydr fisken

Skær fisken i store stykker, krydr den med salt på alle sider, og læg den til side. 

kartofler
3 min.
Kog kartoflerne

Sæt en kasserolle med letsaltet vand over at koge.

Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.

løgchampignonscreme fraiche 18%
5 min.
Lav svampesaucen

Skær svampene i kvarte. 

Varm en kasserolle op ved høj varme. Steg svampene i 1 spsk. olie pr. person under jævnlig omrøring, indtil de får godt med farve.

Hak løget fint. Skru ned for blusset under kasserollen, og tilsæt løget. Steg under omrøring i ca. 3 min, indtil løget er gyldent.

Hæld creme fraichen i kasserollen, og varm stille og roligt op.

Blend det hele med en stavblender, og smag til med salt og peber.

grønkålpalmekålrødt æble
15 min.
Steg kålen

Riv kålen fra stilken i mundrette stykker.

Sæt en pande over ved høj varme. Når den er rygende varm, steges kålen i 1 spsk. olie pr. person i ca. 3 min., indtil den har fået godt med farve og er blevet mør. Man kan med fordel stege kålen over flere omgange, hvis man laver mad til flere.

Skær æblet i skiver.

Vend kålen og æblet med lidt eddike, salt og peber lige før servering.

25 min.
Steg fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i ca. 3 min. ved middelvarme.

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, og servér straks.

30 min.
Anretning

Servér fisken med kartoflerne, kålen og svampesovsen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?