0
Stegt kulmule med nye ovnkartofler og cremet forårsgrønt

Stegt kulmule med nye ovnkartofler og cremet forårsgrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
nye kartoflerporre
1 min.
Kartofler og porre

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub kartoflerne, og rens porren. Fjern top og rod. Vend kartoflerne med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Gør det samme med den hele porre. Bag begge dele på en bageplade, til kartoflerne er møre og gyldne. Porren skal også være helt mør.

grønne aspargesagurkcreme fraiche 18%
10 min.
Cremet grønt

Skyl agurk og de grønne asparges grundigt. Knæk den nederste del af aspargesene og kassér denne (ca. 2-3cm). Skær herefter de grønne asparges i små stykker på ca. 1cm., og agurken agurken i små tern.

Rør creme fraiche og røgeost sammen, lige dele af begge to. Smag til med lidt salt. Vend agurk og asparges sammen med cremen.

kulmulefilet med skind
15 min.
Fisk

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Varm en stor pande op, og tilsæt en smule olie. Steg fisken 3-4 min. på skindsiden og max 30 sekunder på den anden side. 

Tag porre og kartofler ud af ovnen, når de er klar. Fjern de yderste lag seje skind på porren, og skær resten i mundrette stykker. Vend dem løst ned i rygeostcremen.

30 min.
Anretning

Anret de bagte kartofler, stegt fisk og cremet grønt på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?