
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Dræn bønnerne, og kom dem herefter op i en lille kasserolle sammen med et godt skud olivenolie. Lun dem igennem ved middelvarme nogle minutter.
Pluk salaten ud i blade, skær squashen ud i tykke stænger, og snit fenniklen så fint som muligt med en skarp kniv.
Varm en pande op ved højeste varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg squashstængerne kort, så de tager godt med farve, men beholder biddet.
Kom salatblade, squash og fennikel op i en skål, og vend sammen med godt med fintrevet citronskal, lidt saft, et godt skud olivenolie og lidt friskkværnet peber. Ingen salt!
Tør panden fra før af med et stykke køkkenrulle, og varm den op igen ved højeste varme.
Tilsæt lidt olie, og steg fisken på skindsiden i ca. 3-4 min., til den har taget godt med farve. Vend så, og steg yderligere 30 sek. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Krydr grundigt med salt og friskkværnet peber.
Smag bønner til med salt og friskkværnet peber, pluk osten i små brud ned i bønnerne, og vend det godt sammen.
Anret bønner og ost i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften