0

Stegt torske loins med ravioli og senneps-stuvet palmekål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
palmekålparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgskalotteløgfløde 38% (piskefløde)grov Dijon sennep
1 min.
Sennepsstuvet palmekål

Skyl palmekål grundigt, og snit den så fint du kan - slyng den tør i en salatslynge. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Pil skalotteløg, og hak dem fint. Rist hvidløg i en kasserolle eller sauteause i god olivenolie. Rist stille og roligt ved medium varme, til hvidløgene netop begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt det hakkede skalotteløg sammen med 2-3 klumper koldt smør. Sautér løgene med i et par minutter, uden at de tager farve. Tilfør den skyllede palmekål, og vend rundt, til kålen er faldet sammen. Tilsæt fløde, og kog ind til en let cremet konsistens. Vend sennep i. Riv 2/3 dele af parmesanen heri. Smag kålen med salt og peber.

ravioli med spinat og ricotta
15 min.
Ravioli:

Kog ravioli i rigeligt godt saltet vand (skal smage salt som Middelhavet, siger italienerne!). Kog dem i 4-5 minutter, og dræn dem i et dørslag.

smøren smule rug- eller hvedemel
20 min.
Fisk:

Del fileterne i mindre stykker med en bredde på ca. 3-4 cm. Krydr med salt og peber. Vend fiskestykkerne i lidt groft rug-, hvede- eller grahamsmel, og steg dem på en medium varm pande i godt med neutral olie. Steg dem først på den ene side i ca. 2-3 min., til de er pænt gyldne. Tilføj smørklatter, og når smørret er bruset af, vender du fileterne og steger videre, mens du hele tiden "drypsteger", ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde over fisken. Fortsæt drypstegningen i 2 min., og server straks.

25 min.
Anretning:

Vend de kogte ravioli i den stuvede palmekål. Anret i varme dybe tallerkener, riv det sidste parmesan over, og top med den stegte fisk.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?