0
Stegt kuller med rødbeder og løg i fennikelmarinade og sorghum

Stegt kuller med rødbeder og løg i fennikelmarinade og sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

rødbederløg
1 min.
Bag rødbeder og løg

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl løg og rødbeder. Halvér løgene, og skær rødbederne i stykker på ca. 3x3 cm. Fordel løg og rødbeder ud på en bageplade, dryp med lidt olivenolie, og krydr med salt og friskkværnet sort peber.

Bag til begge dele er møre i ca. 25 min.

sorghum
10 min.
Kog sorghum

Sæt sorghum over at koge i rigeligt vand i en kasserolle i ca. 15 min. Husk et skud salt.

fennikelfrøcitronskalotteløg
15 min.
Lav marinaden

Kom ca. 1 spsk citronsaft og 1 spsk olivenolie pr. kuvert op i en skål.

Rist fennikelfrøene let på en tør pande, til de begynder at dufte, og kom dem derefter op i marinaden. Krydr med en lille smule salt.

Hak skalotteløgene super fint, og kom dem op i marinaden.

kullerfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Sæt panden over igen ved høj varme, og tilsæt en smule olie. Del fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt, og steg fisken på skindsiden i 3-4 min. Vend den herefter, og steg i yderligere ca. 30 sekunder. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

30 min.
Anretning

Rør godt rundt i marinaden, og vend den derefter godt sammen med rødbeder og løg.

Anret sorghum på en tallerken med fisken ovenpå og bagt grønt på siden. Kom evt. overskydende marinade over retten til sidst.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Sorghum er en græsart, der oprindeligt stammer fra Centralafrika. Den er den vigtigste kornsort til menneskeføde i store dele af Afrika og Asien, blandt andet fordi den kan vokse i meget tørre og varme områder. Sorghum har et højt indhold af mineraler. Hel sorghum spises som ris eller anvendes til grød. Det kan også poppes på samme måde som popcornmajs.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?