0
Stegt torsk med selleripure, pinjekerner og æble

Stegt torsk med selleripure, pinjekerner og æble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskefilet med skind
1 min.
Fisk

Skær fisken i store stykker, krydr dem med salt på alle sider, og læg dem til side.

knoldsellerifløde 38% (piskefløde)citron
3 min.
Pure

Sæt en gryde med vand over at koge.

Skræl sellerien, skyl den grundigt, og skær den i store tern. Kog stykkerne i ca. 10 min., til de er helt bløde, og næsten falder fra hinanden. Dræn sellerien i en sigte, men gem kogevandet. Kom sellerien tilbage i gryden. Blend den med en stavblender, imens du tilsætter fløden lidt efter lidt. Blend, til du har en fin puré (brug også kogevandet, hvis mosen mangler væde). Konsistensen skal være lidt tykkere end en suppe. Smag puréen til med salt og citronsaft.

pinjekerner
15 min.
Pinjekerner

Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem dem til senere.

porrerødt æblePrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
20 min.
Topping

Rist eller bag bollerne som angivet på pakken.

Kasser yderste lag af porren, skyl resten grundigt, og skær den i 1 cm. tykke skiver. Læg stykkerne på en kold pande med 1 spsk. olie pr. person. Varm panden op ved middelhøj varme, og steg porrestykkerne på begge sider i ca. 5 min. i alt, indtil de får godt med farve. Krydr dem med salt og peber.

Skyl æblet, og skær det i små tern.

30 min.
Fisken

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fiskens skindside på panden, og lad den stege i 3 min. ved middelvarme. 

Vend fisken om på den modsatte side, og steg videre i 1 min. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider. 

Tag fisken af panden, og servér straks. 

40 min.
Anretning

Servér fisken med puréen og top med porre, æbler og pinjekerner.

Servér brødet til.

Velbekomme!

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?