Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl rødbederne, og skær dem i grove chunks. Vend dem med lidt olivenolie og salt, og bag dem på en bageplade i ca. 25 min., til de er møre.
Skær hvidløget i fine skiver.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Sautér hvidløget i 1-2 min., uden at det tager farve.
Kom så spinat og persille i gryden og sautér, indtil det er faldet godt sammen.
Dræn bønnerne, men gem lidt af vandet. Kom bønnerne op i gryden, og varm godt igennem.
Blend til en helt lind creme med en stavblender. Tilsæt bønnevand indtil blenderen kan få fat.
Skær æblet i små tern.
Skær fisken i kuvertstykker, krydr dem med salt og friskkværnet sort peber, og steg dem ca. 3-4 min. på skindsiden på en godt varm pande i en smule olie. og derefter ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Lun spinatcremen hurtigt op igen, og smag til med salt og citronsaft.
Anret rødbeder og torsk i en dyb tallerken, og kom cremen ved. Slut af med at drysse æbler over retten.
Kommentarer og forslag til opskriften