Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en kasserolle med saltet vand over at koge. Skræl eller skrub kartoflerne.
Kom kartoflerne i vandet, og vær opmærksom på, at vandet kun lige netop skal op at simre. Kog kartoflerne i ca. 10 min., til de er møre. Sluk for blusset, og lad kartoflerne hvile i vandet 5 min. længere, før du hælder vandet fra.
Hak gulerod og løg fint, og overfør dem til en kasserolle med lidt olie.
Varm gryden op på middelhøj varme, og steg grøntsagerne under omrøring, indtil de bliver gyldne.
Tilsæt ærter og 1/2 spsk. hvedemel. Steg i yderligere 1 min. under omrøring. Hæld fløden i, og lad stuvningen simre, indtil den bliver tyk.
Smag til med salt og peber.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. eddike og ½ tsk. sennep pr. person, og lidt salt i en stor skål.
Tilsæt salatblade og finthakket purløg og vend godt rundt.
Varm en pande op ved høj varme og skær fisken i portionsstørrelser.
Når panden er godt gennemvarm, tilsættes lidt olie. Læg fiskens skindside på panden og lad det stege i ca. 2-3 min. ved middelhøj varme.
Vend fisken om på den modsatte side og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 3 min. på begge sider.
Tag fisken af panden, krydr godt med salt og servér straks. Kom evt. stegeskeyn fra panden og rør i stuvningen.
Servér fisken med stuvningen, kartoflerne og salaten.
Kundekommentarer ()