Er din airfryer stor, kan du lave både fisk og kartofler på samme tid!
Er din airfryer derimod en mindre model, anbefaler jeg, at du først laver kartoflerne, så fisken og til sidst genopvarmer de stegte kartofler i et par minutter.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i pommes frites lignende bjælker. Skyl dem i rigeligt koldt vand, og tør dem grundigt af i et viskestykke.
Vend dem rundt med en smule olie og lidt maizena (1/2 spsk. pr. pers.), og krydr med salt.
Kom dem i AF kurven, og bag dem, først ved 160 grader i 10 min. og derefter i ca. 15-20 min. ved 180-200 grader, til de er gyldne og møre - 25 min. hvis du vil have dem lidt mørke. Drys med salt.
Ryst/vend kartoflerne efter ca. 10 min.
Skræl gulerødderne, og riv dem på et rivejern.
Kom de revne gulerødder og rosiner i en skål.
Pres saften fra 1 appelsin og ½ citron sammen med 1 spsk. sukker. Rør rundt til sukkeret er opløst, og hæld det over gulerødderne.
Rør creme fraiche sammen med mayonnaise og chipotlekrydderi. Smag til med salt og peber samt en smule sukker og lys eddike.
Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber.
Vend stykkerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Sørg for at trykke raspen godt fast, og pensl eller spray med lidt olie.
Bag fisken direkte i AF kurven ved 200 grader i 10-12 min., til de er gyldne og sprøde. Drys med lidt salt.
Som vist på billedet.
Servér med chipotlemayo og det sidste citron til.
Indeholder:
25% Chipotle, 25% sød paprika, 15% spidskommen, 15% paprikaflager, 15% tørret dild, 5% hvidløgspulver.
Kundekommentarer ()