0
Stegt torsk med tagliatelle og senneps-stuvet grønkål

Stegt torsk med tagliatelle og senneps-stuvet grønkål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønkålparmigiano reggiano (Parmesan)hvidløgskalotteløgfløde 38% (piskefløde)Grov sennep
1 min.
Sennepsstuvet grønkål

Snit grønkål så fint du kan. Pil hvidløg, og skær dem i tynde skiver. Pil skalotteløg, og hak dem fint. Rist hvidløg i olivenolie, ved medium varme, til hvidløgene begynder at blive gyldne og sprøde. Tilsæt det hakkede skalotteløg sammen med 2-3 klumper koldt smør. Sautér løgene i et par min. Tilfør den skyllede grønkål, og vend rundt, til kålen er faldet sammen. Tilsæt fløde, og kog ind til en let cremet konsistens. Vend sennep i. Riv 2/3 dele af parmesanen heri. Smag kålen til med salt og peber.

Tagliatelle pasta
15 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisning på pakken, og dræn den i et dørslag.

smør
20 min.
Fisk

Skær fisken i portionsstykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden. Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pand (se video ovenover)e. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødsiden begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.

25 min.
Anretning

Vend den kogte pasta i den stuvede grønkål. Anret fisken i varme dybe tallerkener, kom pasta og sauce over. Riv det sidste parmesan over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.