0
Stegt torsk med trofie pasta, bagte tomater og broccoli

Stegt torsk med trofie pasta, bagte tomater og broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Hvedemel, Mælk, Sulfitter

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

cherry- eller blommetomater
1 min.
Bagte tomater

Tænd ovnen på 225 grader.

Halvér tomaterne, og kom dem på en bageplade med bagepapir. Drys med lidt sukker, salt, peber, god olivenolie og et par dråber god eddike - gerne balsamico. Bag tomaterne i ovnen, til de har smidt den primære del af deres væde. Det tager 20-30 min. 

Fif: åbn gerne ovnen 4-5 gange i processen for at lukke fugtighed ud.

Alternativt kan du stege tomaterne på en pande.

trofie
20 min.
Pasta

Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet vand. Dræn den i et dørslag.

torskefilet med skindhvidløg
25 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Steg med skindsiden nedad på en godt varm pande i lidt neutral olie. Når fisken er gylden på skindsiden, tilsættes masser af tynde skiver hvidløg til panden sammen med en generøs klump smør. Når smørret er bruset af, og hvidløgene er gyldne, vendes fisken, og den steges færdig på den anden side. Sæt fisken til side på et fad toppet med de stegte hvidløgsfed. 

trofiecherry- eller blommetomaterbroccolirød peberfrugtparmigiano reggiano (Parmesan)
35 min.
Peberfrugt, tomater og broccoli

Skær peberfrugt i strimler, og del broccoli i buketter. Steg begge dele på panden i fedtstoffet, hvor du stegte fisken. Kom de bagte tomater på (brug gerne væden, der måtte ligge ved tomaterne også). Vend med den kogte pasta, og riv parmesan over. 

45 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Trofie er en traditionel italiensk pastatype, der stammer fra Ligurien i det nordvestlige Italien. Denne pasta er kendt for sin unikke spiralformede og korktræsagtige form, der er håndlavet ved at rulle små stykker pasta dej på en træplade.

Trofie rulles ud i tynde strimler, hvorefter de skæres i små stykker på omkring 2-3 centimeter i længden. Herefter rulles hvert stykke mellem håndfladerne for at skabe den karakteristiske spiralform.

Denne pastatype er ideel til at absorbere saucer og er særligt populær i retter fra Ligurien, såsom den berømte pesto alla genovese. Den er også velegnet til at blive serveret med skaldyr, grøntsager eller cremede saucer. Trofie har en fast tekstur og en let konsistens, der gør den behagelig at spise.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?