Start med at skrubbe kartoflerne grundigt og skær de største i halve. Kog dem i rigeligt, godt saltet vand - til de er møre. Ca. 6-8 min.
Skrub gulerødderne med en svamp, eller skræl dem hvis nødvendigt. Skær dem i tændstiklignende strimler og kom dem op i en skål. Skal det gå ekstra stærkt kan du rive dem på den grove side af et råkostjern.
Skyl nektariner og skær dem i mundrette bidder.
Rist nødderne på en tør pande, til de har taget lidt farve. Hak dem groft.
Tilsæt nødder, rosiner, nektariner og godt med fintrevet citronskal og saft til gulerødderne. Vend det hele rundt og lad det trække til servering.
Skær torsken i kuvertstykker og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber. Varm en pande op på højeste blus og tilsæt lidt olivenolie.
Steg torsken på skindsiden ca. 3-4 min og vend den så og steg ca. 30 sekunder på kødsiden.
Hæld vandet fra kartoflerne, knus dem let med en gaffel, uden at det bliver til puré, og vend kærnemælken i. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret de knuste kartofler med fisken ovenpå. Kom den syrlige salat på siden.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften