0
Stegt kuller på linser med avocado, æble og palmekål

Stegt kuller på linser med avocado, æble og palmekål

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linser
1 min.
Linser

Kom linserne op i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad dem koge stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

avokadorødt æblelimekoriander
5 min.
Avocado

Halvér avocadoen, tag kødet ud med en ske og skær det i tern. 

Skær ligeledes æblet i små tern og hak korianderen groft med en skarp kniv.

Bland avocado, æble og koriander i en skål og tilsæt masser af saft og fintrevet skal fra limen. Krydr med friskkværnet peber - men ingen salt!

palmekål
15 min.
Palmekål

Skyl kålen og rib derefter bladene af stilkene. Snit kålen lidt groft med en kniv.

Varm en pande op ved højeste varme og tilsæt en smule olie. Lynsteg kålen, så den falder en smule sammen - ca. 2-3 min. 

Smag den til med salt og friskkværnet peber.

kullerfilet med skind
20 min.
Kuller

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt panden fra før over igen ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

25 min.
Anretning

Hæld vandet fra linserne og tilsæt et godt skud olivenolien. Vend linser løst sammen med avocadoblandingen og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret linserne i bunden af en dyb tallerken med torsken ovenpå og sortkålen på siden. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?