0

Stegt torsk på sauté af ærter, hjertesalat og pancetta med smørstegte nye kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Torsk, Mælk

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, damp dem tørre og køl dem lidt af. Smelt smørret på panden og rist kartoflerne godt gyldne ved middel varme. Anret i en varm skål og drys med (flage)salt lige før servering.

Fisk: Del fisken i 4 ensartede portionsstykker, dup dem tørre og krydr dem på begge sider med salt og peber. Varm 2-3 spsk. olie godt op på en pande og læg stykkerne på med kødsiden nedad. Lad dem stege gyldne og let sprøde i 3-4 min., vend dem og steg videre 1-2 min. til fisken er mør. Tag forsigtigt stykkerne af med en paletkniv, læg dem i et lunt fad og hold dem varme indtil servering. Panden skal bruges til sautéen.

Sauté: Pil og hak skalotteløgene fint. Striml hjertesalaten fint, skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Læg pancettaen på panden - tilsæt evt. lidt ekstra olie, hvis nødvendigt - og rist til den er gylden, men ikke helt sprød. Tilsæt løgene og sautér videre i 1-2 min. Vend ærterne i og varm dem igennem under omrøring. Tilsæt salat, finthakket persille og cremefraiche. Krydr med salt og peber og sautér til salaten lige begynder at falde sammen. Smag til og server straks.

Hæld kartoflerne i en skål og server dem som tilbehør. Anret sautéen midt på 4 flotte tallerkner og top med et stykke fisk.

Server sammen med dampede nye gulerødder og en skefuld rabarberkompot.

Bonusinfo

Pancetta er italiensk saltet og krydret bryst fra gris der lufttørres. Det anvendes som god bacon - det er bare ikke røget! Brystet er rullet sammen som en stor pølse. Fås også som et stort, fladt stykke der minder mere om klassisk dansk bacon. Anvendes eksempelvis i en klassisk ragù alla Bolognese eller som smagsgiver i saucer, pasta, farsretter og grøntsagsretter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?