0
Stegt torskefilet a la brændende kærlighed med bacon og persille

Stegt torskefilet a la brændende kærlighed med bacon og persille

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skræl, vask og del kartoflerne. Kog dem møre i rigeligt vand tilsat godt med salt. 
  2. Så snart kartoflerne er helt møre, hældes vandet fra. Damp dem tørre på blusset. 
  3. Mos kartoflerne igennem en purépresse, eller mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. I en anden gryde bringes mælk og smør (0,5 dl mælk og 25 g smør pr. person) til kogepunktet, og det tilsættes kartoflerne under heftig piskning. Smag til med salt og peber.
  4. Skræl og riv gulerødderne og vend samen med rosiner og små tern af æblet. 
  5. Del fisken i mindre stykker (2-3 pr. person) og salt dem på begge sider. Lad dem salte i 5-10 minutter
  6. Pil imens løg
  7. Steg bacon på en pande i lidt smør til det er næsten helt sprødt - tilsæt nu fintskåret løg og lad det riste med til de er semibløde. Krydder med salt og sort peber.
  8. Pluk og skyl persillen og hak det fint.
  9. Vend fisken i lidt mel eller rugmel, og steg stykkerne i halvt smør, halvt neutral olie i 2-5 minutter på hver side, afhængig af størrelse.
Anretning

Som vist med en skål gulerodssalat på siden.

Fif: Brug ikke en elpisker eller foodprocessor, når du laver kartoffelmos. Det sprænger cellerne i kartoflerne, så de frigiver stivelse, og derved ender du med det vi kokke kalder en ’lang’ mos som er noget der minder om tyk tapetklister. Mos kartofler med en purépresse eller brug et almindeligt piskeris.

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?