Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub gulerødder og persillerødder grundigt med en børste - eller skræl dem hvis nødvendigt.
Tag ca. 2/3 af rødderne til side, skær dem ud i grove stykker og vend dem med god olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem i ovnen til de er møre og har taget lidt farve - ca. 20-25 min.
Sæt en stor gryde vand over at koge.
Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder og krydder den med salt og sort peber.
Når vandet koger, kommer du forsigtigt rognen ned i og lader gryden stå lige på kogepunktet i ca. 5-6 min. Sluk herefter for gryden og lad den trække ca. 15 min.
Rognen skal føles fast. Skær herefter forsigtigt den pocherede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg dem i lidt smør og olie på en varm pande til de er lækre gyldne på begge sider (ca. 2 minutter på hver side) Husk at krydre dem godt med salt og peber.
Snit den resterende 1/3 af rødderne i små tern, eller tynde skiver, og gør det samme med pæren. Hak kapersene groft med en kniv.
Vend tern/skiver af rødder, kapers og pære sammen og smag til med godt med citronsaft og lidt salt og friskkværnet peber. Gem lidt citronsaft til rognen.
Anret de bagte rødder på en tallerken, sammen med salaten og den stegte torskerogn. Slut af med en stor klat creme fraiche på tallerknen.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()