0
Stegt torskerogn med perlebyg, avokadosalat med dild og hytteost og ristede broccoli

Stegt torskerogn med perlebyg, avokadosalat med dild og hytteost og ristede broccoli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kog evt. rognen dagen før du skal bruge den.

Kogning af torskerogn: Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder. Krydr med salt og sort peber og rul rognen stramt ind i pergamentpapir som bindes op med kødsnor. Lad "pølserne" simre i vand - tilsat godt med salt, lidt hele peberkorn og evt. et par laurbærblade og en tsk. eddike - i ca. 15-30 min. (afhængig af størrelsen). Normal kogetid er ca. 15 min. for 6-700 g rogn. Lad rognen trække i kogevandet i ca. 10 min og køl den derefter af. Rognen skal føles fast. Når rognen - som her – efterfølgende skal pandesteges, er det bedst at ”underkoge den en smule, da den jo også får tilberedning på panden.

Alternativ kogning af torskerogn (nem): Alternativt kan den soignerede rogn pocheres hel i kogelagen. Kog den op – læg torskerognen i - bring tilbage til kogepunktet og hold den på kogepunktet i 4-5 min. Sluk og lad den trække i 10-15 min.

Stegt torskerogn: Skær den afkølede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg dem i smør og olie på en varm pande til de er gyldne på begge sider (ca. 2 min. på hver side). Husk at krydre dem med salt og peber.

Perlebygsalat med avokado: Kog perlebyg i dobbelt volumen vand tilsat lidt salt – kog dem ved svag varme i 20 minutter og lad dem derefter trække i yderligere 20 minutter. Kom de kogte bygkorn i en sigte og lad dem dryppe grundigt af. Skær avokado i tern og tomater i små både. Hak halvdelen af rødløget og dild (gem lidt til pynt!) fint og rør med hytteost og drænede byggryn – smag til med salt og peber, lidt sukker samt citronsaft. Kom det hele i en skål eller et fad og pynt med plukket dild. Dryp generøst med din bedste olivenolie og kværn sort peber over.

Stegt broccoli: Soigner broccolien og skær den i små buketter og stokken i tynde skiver. Rist broccolien på en pande i lidt olie i ca. 5-6 min. Krydr med salt, peber og lidt finthakket rødløg.

Anretning: Server de stegte skiver torskerogn med lidt citronbåde – og server salaten i en skål ved siden af sammen med broccolien. Dryp citron over rognen ved bordet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?