0
Stegt torskerogn med selleriremoulade
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Torskerogn: Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder og krydder den med salt og sort peber. Rul rognen stramt ind i pergamentpapir og stram det derefter op med stanniol. Lad "pølserne" simre i vand, tilsat godt med salt, hele peberkorn og lidt eddike - i ca. 15-45 min. (afhængig af størrelsen). Normal kogetid vil være ca. 20 minutter for 6-700 g. rogn. Lad bukserne trække i kogevandet i ca. 10 min og køl derefter af. Rognen skal føles fast. Når rognen som her skal pandesteges efterfølgende er det bedst at ”underkoge den en smule da den jo også får tilberedning på panden.

Skær den pocherede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg dem i lidt smør og olie på en varm pande til de er lækre gyldne på begge sider (ca. 2 minutter på hver side) Husk at krydre dem godt med salt og peber.

Selleriremoulade: Skræl og skyl sellerien og skær den i så fine strimler som muligt - gerne på en mandolin - ellers riv den på den grove side af et råkostjern. Blancher sellerien kort (30 sek.) i spilkogende letsaltet vand, køl straks af, gerne i isvand. Den må ikke være mør, men skal stadig have godt bid. Dryp den fuldstændig af. Rør en dressing af mayonnaise og cremefraiche med grov sennep og smag til med salt, peber, sukker og citronsaft. Bland sellerien og den hakkede kørvel i dressingen og lad den trække i nogle timer på køl.

Server gerne med lidt grøn salat og groft rugbrød eller nykogte kartofler.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?