0
Stegt torskerogn med tabbouleh af bulgur, saltede mandler, avokado og butternut squash

Stegt torskerogn med tabbouleh af bulgur, saltede mandler, avokado og butternut squash

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Da vi har haft udfordringer med at skaffe passende mængder af torskerogn kan der i enkelte kasser være udskiftet med skindfri filet af anden torsefisk

Fremgangsmåde

torskerogn
Kogning af torskerogn:

Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder. Krydr med salt og sort peber og rul rognen stramt ind i (se video ovenover) pergamentpapir. Pak den derefter ind i stanniol eller bind den med kødsnor. Lad "pølserne" simre i vand - tilsat godt med salt, evt. lidt hele peberkorn og et par laurbærblade hvis du har det. Kom også gerne en tsk. eddike i vandet. Pocher rognen i ca. 15-30 min. (afhængig af størrelsen). Normal kogetid er ca. 15 min. for 6-700 g rogn. Lad rognen trække i kogevandet i ca. 10 min og køl den derefter af. Rognen skal føles fast. Når rognen - som her - efterfølgende skal pandesteges, er det bedst at "underkoge" den en smule, da den jo også får tilberedning på panden.

Alternativ kogning af torskerogn (nem): Alternativt kan den soignerede rogn pocheres hel i kogelagen. Kog den op - læg torskerognen i - bring tilbage til kogepunktet og hold den på kogepunktet i 4-5 min. Sluk og lad den trække i 10-15 min.

butternut squash
Butternut squash:

Skræl butternut squashen og flæk det på langs - fjern kernerne og kasser disse. Skær frugtkødet i tern på ca. 0,5 x 0,5 cm. Skyl i koldt vand og vend med salt, peber og god olivenolie. Bag dem møre i en forvarm ovn ved 200 grader i 20-25 minutter.

bulgur
Bulgur:

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde og tilsæt vand så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme.  Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

mandler2
Saltede mandler:
Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i mindst 10 minutter, gerne i 20. Kasser saltvandet, kom de afdryppede mandler i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-12 minutter, til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.
avokadocitronbutternut squashbulgurtabboulehkrydderi
Tabbouleh af avokado , butternut & bulgur:

Tag frugtkødet ud af avokadoerne og del det i mindre stykker - vend med lidt salt og citronsaft. Sæt til side.

Vend de bagte butternut squash, avokado og de kogte bulgur sammen med et generøst splash af din bedste olivenolie. Smag til med salt og tabboulehkrydderi, citronsaft + evt. lidt ekstra peber.

torskerogn
Stegt torskerogn:

Skær den afkølede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver og vend skiverne i mel. Steg dem i smør og olie på en varm pande til de er gyldne på begge sider (ca. 2 min. på hver side). Husk at krydre dem med salt og peber.

Alternativ hvis du får torskefisk: Vejr, vind og landinger på aktioner kan give udfordringer og vi kan blive nødt til at erstatte rogn med en "Torskefisk" og derfor denne tilberedning i fald uheldet er ude.

Del fisken i portionsstykker og krydr med salt og peber på begge sider, og vend fisken i lidt hvedemel (se video ovenover) . Steg fisken i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken, krydr igen med salt og peber på begge sider, og tæl til 30, så er fisken klar til servering.

Anretning:

Som vist - drys med grofthakkede saltmandler.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?