0
Stegt torskerogn og bulgursalat med Rogan Josh, saltede cashew, tranebær og hokkaido

Stegt torskerogn og bulgursalat med Rogan Josh, saltede cashew, tranebær og hokkaido

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
torskerogn
1 min.
Kogning af torskerogn:

Soigner rognen for eventuelt overskydende hinder. Krydr med salt og sort peber, og rul rognen stramt ind (se video ovenover)i pergamentpapir. Pak den derefter ind i stanniol, eller bind den med kødsnor. Lad "pølserne" simre i vand tilsat godt med salt, evt. lidt hele peberkorn og et par laurbærblade. Kom også gerne en tsk. eddike i vandet. Pocher rognen i ca. 15-30 min. (afhængig af størrelsen). Normal kogetid er ca. 15 min. for 6-700 g rogn. Lad rognen trække i kogevandet i ca. 10 min, og køl den derefter af. Rognen skal føles fast. Når rognen, som her, efterfølgende skal pandesteges, er det bedst at "underkoge" den en smule, da den jo også får tilberedning på panden.

Alternativ kogning af torskerogn (nem og især velegnet til mindre rogn):

Alternativt kan den soignerede rogn pocheres hel i kogelagen (altså uden pegamentpapir). Kog den op, læg torskerognen i, bring tilbage til kogepunktet, og hold den på kogepunktet i 4-5 min. Sluk, og lad den trække i 10-15 min.

hokkaido græskar
5 min.
Hokkaido:

Skræl Hokkaido, og flæk det på langs. Fjern kernerne og kasser disse. Skær frugtkødet i mindre mundrette og rustikke stykker. Skyl dem i koldt vand, og vend dem med salt, peber og god olivenolie. Bag hokkaidostykkerne møre i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 minutter.

bulgur
10 min.
Bulgur:

Skyl bulguren under koldt vand i en sigte. Kom den skyllede bulgur i en gryde, og tilsæt vand, så det godt og vel dækker. Kog i 8-10 min. under låg ved svag varme. Lad den kogte bulgur afdryppe og køle lidt af i en sigte.

cashewnøddersalt
15 min.
Saltede cashew:
Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom cashewnødderne i vandet. Lad cashewnødderne salte i mindst 10 minutter, gerne i 20. Kasser saltvandet, kom de afdryppede cashewnødder i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8-12 minutter, til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.
citronhokkaido græskarbulgurRogan Joshbredbladet persilletørrede tranebær
35 min.
Bulgursalat med Rogan Josh, saltede cashew, tranebær og hokkaido

Pluk og skyl persillen, og hak den fint. Vend persille med de bagte græskarstykker og den kogte bulgur. Tilsæt også et generøst skud af din bedste olivenolie samt de tørrede tranebær og hakkede cashewnødder. Smag til med salt, Rogan Josh, citronsaft og evt. lidt ekstra peber.

torskerogn
40 min.
Stegt torskerogn:

Skær den afkølede torskerogn i ca. 2-3 cm tykke skiver, og vend skiverne i mel. Steg dem i smør og olie på en varm pande i ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne på begge sider. Husk at krydre dem med salt og peber.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Denne blanding er en kraftig og aromatisk karryblanding. Rogan Josh er også navnet på en aromatisk persisk lammeret, der er en signaturopskrift fra Kashmir-regionen.

Rogan betyder ’klart smør’ eller ’fedt’ på persisk, og Josh betyder ’varme, stærk, kogende eller passioneret’. Rogan Josh betyder således tilberedt i olie ved stærk varme. 

Rogan Josh indeholder:

Paprika, hvidløg, ingefær, gurkemeje, spidskommen, kanel, koriander, kardemomme, sort peber, nelliker, muskatnød, laurbærblade, chili, havsalt. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?