Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Løgene hakkes mellemfint, og steges i en lille gryde, til de er gyldne.
Tilsæt linserne, og lad dem stege med et minuts tid. Tilsæt halvdelen af Skagen Secret krydderiet. Gem resten til at smage til med senere.
Hæld så meget vand ved, at det dækker linserne med omkring 2 cm.
Læg låg på, og lad retten simre, til linserne er møre, men stadig har et behageligt bid. Dræn evt. overskydende vand fra.
Smag linserne til med resten af Skagen Secret-krydderiet, salt, peber og en god sjat olivenolie, og hold dem lune.
Mens linserne koger, soigneres spidskålet og skæres i tynde både på omkring 3-4 cm. Læg spidskålet over i en stor fladbundet gryde sammen med en lille-bitte bundskjuler vand, salt, peber og en smørklat.
Læg låg på, og damp kålet under låg, til det er mørt. Vend det rundt undervejs, så det får lige meget varme overalt.
Dilden skylles, og hakkes mellemgroft. Den møre del af stilkene er fuld af smag, så den kan også bruges, den skal bare snittes meget fint.
Når kålet er næsten mørt, presses citronen ud over (hvis du laver mad til to eller tre, skal du måske kun bruge 1/2 citron), efterfulgt af fløden.
Lad det koge ind til en tynd creme-konsistens, og smag til med salt og peber, samt evt. et nip sukker.
Fisken skæres i portionsstykker, og duppes tør.
Steg fisken på den ene side i olie ved middelhøj varme på en slip-let-pande i 3-4 min., til kødet bliver mælkehvidt. Pres evt. fisken let ned mod panden med en paletkniv undervejs.
Fisken vendes, og "kysser" panden et halvt minut - så er den færdig.
Krydr med salt og peber.
Umiddelbart inden servering vendes dilden ned til spidskålet.
Fisken serveres sammen med linserne og kålet.
~ Velbekomme ~
Kundekommentarer ()