Kartofler: Skrub kartoflerne, kog dem møre i letsaltet vand og pil dem, mens de er varme. Ordn alle krydderurterne, hak dem og læg dem i en skål. Snit skalotteløget i fine tern og læg dem i en gryde sammen med hvidvinen. Kog det ned til ”ingenting” og hæld så fiskefond og fløde på. Lad det simre til det er kogt lidt ind, jævn med maizena til en god cremet konsistens og smag til med salt og peber. Skær kartoflerne i mundrette bidder, vend dem i og varm saucen igennem. Vend krydderurterne i lige inden servering og smag til.
Ål: Skær ålene i 5-8 cm lange stykker og vend dem i mel rørt med salt og peber. Bank det overskydende mel af og steg ålene gyldne på alle sider i smør. Server straks.
Server med sauterede champignoner, løg og tomater - samt en grøn salat.
Kommentarer og forslag til opskriften