Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær auberginen i grove tern, krydr med salt, og lad dem trække lidt i en sigte.
Sæt perlebyggen over at koge ca. 15 min. i rigeligt vand med et skud salt.
Knæk bunden af aspargesene, skyl rucolasalaten, og hak mandlerne groft.
Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg aubergineternene i 5-7 min., til de er møre. Drys med krydderblanding, kom mandlerne ved, og steg videre 1-2 min. Tag det hele af panden. Steg herefter aspargesene hårdt og kort på panden i lidt ny olie, så de tager en smule farve, men stadig har godt med bid.
Dræn osten for vand, og skær den i tern. Vend ost, aubergine, rucola og perlebyg sammen, og smag til med lidt salt.
Anret perlebygsalaten i en dyb tallerken med de stegte asparges ovenpå.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften