0
Stegte brune ris med blødt æg, pak choy og rejer
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

brune ris
1 min.
Kog risene

Kom risene i en kasserolle og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog risene ca. 10-15 min. til de er møre. Dræn dem herefter grundigt og bred dem ud på en stor tallerken eller lignende, så de kan dampe af inden stegning.

basilikumpak choyporre
4 min.
Ordn det grønne

Snit porren i tynde ringe. Pluk basilikum og pak choy ud i blade og del de største pak choy ud i to-tre stykker.

Sæt en kasserolle over med vand til at koge æg i.

porrepak choy
10 min.
Steg grønt

Varm en stor pande eller wok op med lidt olie ved høj varme og steg pak choy og porre 3-4 min under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld grøntsagerne i en skål til senere.

æg
15 min.
Kog æggene

Kog æggene præcis 6 min. Kom dem derefter over i en skål iskoldt vand, så de ikke koger videre.

brune risSkagen rejer, pillede
20 min.
Steg ris og saml retten

Varm panden eller wokken op, tilsæt lidt nyt olie. Steg risene 2-3 min under omrøring. Tilsæt så drænede rejer og lad dem varme med 1 minuts tid. Kom herefter porre og pak choy op i panden og vend det hele sammen. Smag til med salt, friskkværnet sort peber og evt. lidt soya hvis du har.

Pil æggene forsigtigt.

Sriracha saucelime
25 min.
Anretning

Anret retten i dybe tallerkner med basilikumblade og blødt æg ovenpå. Server med lime i både på siden og sriracha sauce efter smag.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Hver eneste dag sørger 10-12 lokale kuttere for, at Launis i Skagen får ferske dybhavsrejer fanget i Skagerrak leveret direkte til fabrikken i Skagen.

Her bliver rejerne straks kogt, pillet og lagt i lage – alt i én proces.

På den måde bevares rejernes friske smag, flotte farve og faste konsistens.

Rejernes størrelse og farve afhænger af årstiden, og derfor kan du opleve en variation fra gang til gang. Den gode smag og høje kvalitet er imidlertid altid den samme.

Launis er den eneste producent i Danmark, som piller rejer og laver produkter af rejer uden rejerne har været frosne.

Fiskeriet i Skagerrak er MSC-certificeret

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.