0
Stegte brune ris med blødt æg, pak choy og rejer
Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Reje, Nødder, Jordnødder, Sesam, Æg, Soya

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

brune ris
1 min.
Kog risene

Kom risene i en kasserolle og dæk med vand. Kom lidt salt i og kog risene ca. 10-15 min. til de er møre. Dræn dem herefter grundigt og bred dem ud på en stor tallerken eller lignende, så de kan dampe af inden stegning.

basilikumpak choyporre
4 min.
Ordn det grønne

Snit porren i tynde ringe. Pluk basilikum og pak choy ud i blade og del de største pak choy ud i to-tre stykker.

Sæt en kasserolle over med vand til at koge æg i.

porrepak choy
10 min.
Steg grønt

Varm en stor pande eller wok op med lidt olie ved høj varme og steg pak choy og porre 3-4 min under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber. Hæld grøntsagerne i en skål til senere.

æg
15 min.
Kog æggene

Kog æggene præcis 6 min. Kom dem derefter over i en skål iskoldt vand, så de ikke koger videre.

brune risRejer i lage
20 min.
Steg ris og saml retten

Varm panden eller wokken op, tilsæt lidt nyt olie. Steg risene 2-3 min under omrøring. Tilsæt så drænede rejer og lad dem varme med 1 minuts tid. Kom herefter porre og pak choy op i panden og vend det hele sammen. Smag til med salt, friskkværnet sort peber og evt. lidt soya hvis du har.

Pil æggene forsigtigt.

Sriracha saucelime
25 min.
Anretning

Anret retten i dybe tallerkner med basilikumblade og blødt æg ovenpå. Server med lime i både på siden og sriracha sauce efter smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?