Del bladbederne i mundrette stykker, og skyl dem grundigt. Blancher dem i rigeligt, godt saltet vand i 45 sekunder. Køl dem ned i koldt vand, og slyng dem tørre i en salatslynge.
Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Dette er vigtigt pga. det høje indhold af saponiner. Dræn quinoaen godt, og rist den derefter i lidt olie i en tykbundet gryde, til den begynder at dufte nøddet og tage let farve. Der skal røres konstant, ellers sætter den sig i bunden. Tilsæt vand, så det godt og vel dækker quinoaen, og kog i 10 min. under låg ved svag varme. Sluk, og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen afdryppe og køle lidt af i en sigte.
Vend de blancherede bladbeder med hytteost, sennep, kogt quinoa, fintsnittede rødløg, plukket og hakket persille (gem lidt persille til pynt) samt generøse mængder af din bedste olivenolie. Smag til med salt, peber samt citronskal og -saft.
Som vist på billedet! Læg 2 pølser på hver tallerken, og drys det sidste persille og lidt revet citronskal over salaten.
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()