Bagte tomater: Tomaterne halveres og sættes med skærefladen opad i et ildfast fad. Hak hvidløg fint og fordel over tomaterne. Krydr dem med salt og peber samt lidt sukker eller honning og dryp med lidt af din bedste olivenolie. Bag dem i ovnen ved 130 grader i 1 time til 5 kvarter – åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud – de skal være som semi-dried tomater. Du kan også sætte ovnen op til 175 grader – så er de klar på den halve tid! Men de bliver altså mere intense i smagen ved den lange tilberedning.
Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med salt – og krydr med sort peber. Rør farsen med finthakket skalotteløg, halvdelen af raspen, halvdelen af pecorino'en samt evt. 1 æg og 0,5 dl mælk pr. 300 g kød. Steg en lille ”prøvedelle” og smag på den – juster evt. med mere salt og peber! Form farsen til små kugler på størrelse med en lille bordtennisbold - og drys dem med det resterende rasp og pres det let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i olivenolie og smør til de er gyldne og sprøde. Kom kødbollerne i en skål og hold dem lune mens du steger gnocchi og kål!
Gnocchi og grønkål: Kom de rå gnocchi på panden hvor du stegte kødbollerne sammen med et par skefulde god olivenolie og lidt smør. Lad dem stege ved medium til hård varme i 4-5 minutter til de er gyldne og lækre. Krydr med lidt fint salt. Tilsæt grønkål der er ribbet, skyllet grundigt og skåret i mundrette stykker og steg det på panden sammen med gnocchi’erne i 2-3 minutter. Hæld fedtstoffet fra. Vend det hele rundt med de stegte kødboller, de bagte tomater og væden derfra samt pesto (brug en generøs spiseskefuld pr person). Smag til med salt og peber og servér straks.
Anretning: Som vist, riv det sidste peccorino over retten ved bordet.
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kundekommentarer ()