0
Stegte grønne asparges med krydrede kødboller, speltkerner, blåbærvinaigrette og parmesan

Stegte grønne asparges med krydrede kødboller, speltkerner, blåbærvinaigrette og parmesan

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak hvidløg fint.
  2. Kog de omhyggeligt skyllede perlespeltkerner i rigeligt letsaltet vand i ca. 12-15 min. Kogetiden afhænger af, hvor meget bid du vil have i dine kerner.
  3. Dræn overskydende væde fra kernerne i en sigte, og stil dem til side til senere.
  4. Blåbærvinaigrette: Skyl blåbærrene, og halver dem. Hæld 1 tsk lys eddike pr. bakke i en skål, og rør med samme mængde (rør)sukker, som der er eddike. Når sukkeret er opløst, vendes de halverede blåbær i. Lad det trække 5 minutter. Vend med samme mængde god olivenolie som der er sukker/eddike.
  5. Rør det hakkede kød sejt med lidt salt og kødbollekrydderierne.
  6. Rul farsen til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold (3-4 stykker pr person).
  7. Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie til de gyldne, sprøde og næsten gennemstegte.
  8. Kom det hakkede hvidløg og en lille klump frisk smør på panden sammen med kødbollerne. Rist ved medium varme, til hvidløget er gyldent uden at være branket.
  9. Tag kødbollerne af panden og hold dem lune.
  10. Steg de soignerede grønne asparges (se video ovenover) i 2-3 minutter på panden, hvor du stegte kødbollerne. Krydr med salt og peber.
  11. Kom de kogte speltkerner på, og lad dem stege med i 2 minutter.
  12. Riv 2/3 af parmesanen i og smag til.

Anretning: Som vist på billedet. Fordel de syltede blåbær og vinaigrette på retten. Riv det sidste parmesan over retten ved bordet.

Bonusinfo

Italienske kødbollekrydderi indeholder:

30% fennikelfrø, 10% sort peber, 10% korianderfrø, 10 % oregano, 10% løgpulver, 10% hvidløgspulver, 10% paprikaflager, 8% bouillon, 2% chili

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?