0
Stegte gulerødder med hasselnødder, yoghurt og fersken - og bagt kuller

Stegte gulerødder med hasselnødder, yoghurt og fersken - og bagt kuller

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kullerfilet med skind
1 min.
Fisk

Tænd ovnen på 170 grader.

Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker.

Krydr med salt og peber, og læg fiskestykkerne i et smurt ildfast fad med skindsiden op. Sæt fadet til side til senere, men ikke på køl.

 

hjertesalat
5 min.
Salat

Pluk hjertesalaten ud i blade, og læg dem i iskoldt vand til senere.

gulerødder med topcitron
8 min.
Gulerødder

Skrub eller skræl gulerødderne, og steg dem på en mellemvarm pande i ca. 8 min., til de har taget godt med farve, og er blevet en smule møre, men stadig har bid.

Halvér citronen, og steg den på skærefladen, til den er godt karamelliseret.

kullerfilet med skind
15 min.
Fisk

Sæt fisken i ovnen, og bag den, til den er mør i ca. 15 min.

Pil forsigtigt skindet af fisken inden servering. Går skindet ikke nemt af, skal fisken bage en smule længere.

hasselnøddekernerfersknerhjertesalat
20 min.
Nødder

Hak hasselnødderne groft med en kniv, og skær ferskenen ud i både.

Bland begge dele sammen med gulerødder i en stor skål.

Dryp hjertesalaten af, og kom ligeledes den op i skålen.

Vend det hele med salt, friskkværnet peber, saft fra den stegte citron og god olivenolie.

Hvis du laver mad til 2 personer, skal du kun bruge halvdelen af citronen.

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Server fisken på en tallerken sammen med gulerodssalaten, og servér en god klat yoghurt til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
711 kcal
Fedt:
50,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,2 g
Kulhydrat:
28 g
heraf sukkerarter:
22,8 g
Kostfibre:
8,3 g
Protein:
34,2 g