Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg fiskestykkerne i et smurt ildfast fad med skindsiden op til senere. Sæt ikke fadet på køl.
Tænd ovnen på 170 grader.
Pluk hjertesalaten ud i blade, og læg dem i iskoldt vand til senere.
Skrub eller skræl gulerødderne. Steg dem på en mellemvarm pande i ca. 8 minutter, til de har taget godt med farve, og er blevet en smule møre, men stadig har bid.
Halver citronen, og steg også den på skærefladen, til den er godt karamelliseret.
Sæt fisken i ovnen, og bag den, til den er mør i ca. 15 min. Pil forsigtigt skindet af fisken inden servering. Går skindet ikke nemt af, skal fisken bage en smule længere.
Hak hasselnødderne groft med en kniv, og skær ferskenen ud i både. Bland begge dele sammen med gulerødder i en stor skål. Dryp hjertesalaten af, og kom ligeledes den op i skålen. Vend det hele med salt, friskkværnet peber, saft fra den stegte citron og god olivenolie. Hvis du laver mad til 2 personer skal du kun bruge halvdelen af citronen.
Server kulleren på en tallerken sammen med gulerodssalaten. Husk at servere en god klat yoghurt til.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()