0
Stegte gulerødder med tahindressing, pak choy og peanuts

Stegte gulerødder med tahindressing, pak choy og peanuts

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris

Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.

peanutspak choygulerødderkoriander
3 min.
Grønt

Skrub gulerødderne grundigt, og fjern toppen. Skær dem i mundrette chunks.

Pluk pak choy ud i blade, og skyl dem.

Hak koriander og peanuts groft. Kom pak choy, peanuts og koriander op i en stor skål. Gem gerne lidt koriander til anretning.

za'atar
15 min.
Gulerødder

Find en stor pande frem, og steg gulerødderne ved mellem varme i en smule olivenolie. Lad dem tage godt med farve i ca. 15 min. og blive møre med en smule bid.

Mens gulerødderne steger, pisker du en dressing sammen af tahin, godt med fintrevet hvidløg, lidt salt, citronsaft og fintrevet citronskal. Der må godt være masser af smæk på smagen.

Når gulerødderne er færdige, vender du dem op i skålen med pak choy, og tilsætter tahindressingen og krydderblandingen. Vend godt rundt, og smag til evt. med mere citronsaft eller salt.

30 min.
Anretning

Anret grøntsagerne ovenpå risene i en dyb tallerken, og slut af med det sidste koriander.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?