0
Stegte hakkebøffer med blomkål, gnocchi og tomatsalat

Stegte hakkebøffer med blomkål, gnocchi og tomatsalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skyl alle grøntsager og fjern bladene fra blomkålet.

2. Skær tomater i tynde skiver, og fordel dem på et fad. Krydr med masser af sort peber samt lidt salt og sukker. Fordel mozzarellaen over tomaterne, og dryp med generøse mængder af din bedste olivenolie. Pluk lidt basilikumblade, og drys dem over salaten sammen med et par rødløgsringe (gem resten af rødløget til senere).

3. Form kødet til ca. 2 cm høje hakkebøffer. Krydr dem med salt og sort peber, og steg dem på en pande i lidt neutral olie og smør, til de er lige lidt mindre end gennemstegte (ca. 4-5 min. på hver side). Lige før de er færdige, kommes et par generøse klumper koldt smør på panden sammen med et par basilikum blade, som steges med, mens du drypsteger kødet med smørret i et minuts tid. Tilsæt nu hakkede rødløg og hvidløg, og lad dem stege med i et minut. Kom det hele (inkl. fedtstof) i et ildfast fad, og hold det lunt, mens du laver gnocchi med blomkål.

4. Del blomkålen i små buketter, og skær stokken i små tern eller skær blomkålet i skiver. Kom de rå gnocchi på den varme pande, hvor du stegte bøfferne sammen med et par skefulde god olivenolie. Lad gnocchierne stege ved hård varme i 2-3 minutter, til de er gyldne og lækre. Kom derefter blomkålen på panden sammen med gnocchi’erne. Kom al væden og fedstoffet fra bøfferne ved, og steg videre i 3-4 minutter, til også blomkålen er gylden. Riv nu halvdelen af parmesanen i, og vend rundt. Smag til med salt og peber, og server.

5. Anrettes som vist på billedet med tomatsalat ved siden af. Riv det sidste parmesan over retten ved bordet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?