Start med at lave saucen og stil den lunt til den skal bruges.
Jomfruhummere: Start med at brække halen af (gem resten). Fjern tarmen der ligger langs hele ryggen. Den kan nemt trækkes ud fra halens bagende ved at vride og trække i den midterste skal ved gatåbningen.
Sauce: I en stor tykbundet gryde sauteres halvdelen af hoveder og kløer fra jomfruhummerne i lidt hed olie (gem resten til fond/suppe en anden dag). Skær tynde skiver af skalotteløg, chili og citrongræs og læg dem ned til jomfruhummerne, så de også sauteres med, tilsæt derefter fintrevet ingefær og hvidløg samt palmesukker, soy sauce og fish sauce. Kog det hele ind til en tyk karamellignende masse. Tilsæt saften fra 2 limefrugter og kog igen lidt ind (pas på det ikke brænder på).
Stegte jomfruhummere & kammuslinger: Tag en god pande (gerne med "slip-let") der passer i størrelsen og varm op til høj varme - tilsæt en smule olivenolie og læg nu hummerhalerne og muslingerne på. Når de begynder at blive flotte og gyldne tilsætter du et par klatter smør. Lad det bruse op mens du laver forsigtige cirkelbevægelser med panden. Vend haler og muslinger og steg videre for svag varme mens du "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde hen over skaldyrene - fortsæt drypstegningen i ca. 30 sekunder. Krydr med salt og peber.
Anretning: Som vist på billedet - Vend de stegte skaldyr i den varme sauce og anret på varme tallerkener med masser af plukket mynte og kvarte limefrugter (af den sidste limefrugt).
Kommentarer og forslag til opskriften