0
Stegte kartofler og dampede porrer på ricotta, med kapers og græskarkerner

Stegte kartofler og dampede porrer på ricotta, med kapers og græskarkerner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartoflergræskarkernergrønkål
1 min.
Kartofler

Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i små tern på ca. 1x1 cm. Rib kålen af stilkene, skyl den grundigt, og snit den fint med en kniv.

Find en stor pande frem og rist først græskarkernerne i et par minutter, til de popper.

Tag kernerne af panden, og tilsæt derefter lidt olivenolie og kartoffelternene. Rist dem stille og roligt i ca. 20 min, til de er møre. Når kartoflerne mangler et par minutter, tilsætter du den snittede kål, vender godt rundt, og lader kålen varme med de sidste minutter. Smag til med salt og friskkværnet peber.

porrer
15 min.
Porrer

Fjern top og rod på porrerne, og skyl dem godt. Skær porrerne i stykker på ca. 4-5 cm. Kom dem op i en gryde med vand, så de er halvt dækkede. Tilsæt et godt skud salt, og damp porrerne i ca. 7-9 min under låg til de er helt møre.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Kom et par skefulde ricotta i bunden af en dyb tallerken, og smør den lidt ud. Krydr med lidt salt, friskkværnet peber og masser af fintrevet citronskal.

Anret kartofler, kål og porrer ovenpå. Hak kapers og drys dem over retten. Drys også græskarkernerne ud over retten. Slut gerne af med et par dråber olivenolie.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?