Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader, varmluft.
Salt koteletterne let på begge sider. Lad koteletterne hvile på en tallerken mens grøntsagerne klargøres.
Squash og rød peber skæres i rustikke, mundrette stykker. Tomaterne deles en eller to gange, alt efter hvor store de er. Løgene pilles, og skæres i tynde både. Hvidløgsfeddene deles i enkelte fed, de skal ikke pilles. Timianen plukkes fra stilkene. Det må godt være lidt rustikt.
Alle grøntsagerne vendes i god olivenolie, krydres med salt, peber og timian.
Fordel grøntsagerne på en bradepande og sæt dem i ovnen. Lad bage ca. 15-20 min. til grøntsagerne er sprød-møre, og vend rundt i dem en eller to gange undervejs.
Når grøntsagerne er sprød-møre, moses tomaterne let, og gnochierne vendes ned til grøntsagerne sammen med 2-3 spsk. vand pr. person.
Fordel mozzarellaen over grøntsagerne og gnocchierne, dryp med en smule mere olie, og lad bage yderlige 10-12 minutter til osten er smeltet, og gnocchierne er gennemvarme.
Koteletterne duppes tørre og steges i 50/50 smør og olie til de lige er gennemstegte. Du kan lægge timian-stilkene ned i panden og drypstege koteletterne for lidt ekstra Italiensk smag.
Jacob viser hvordan man drypsteger i videoen herunder.
Husk at koteletter er meget fedtfattige, og ikke skal have længere end 2-3 minutter på hver side.
Krydr' med peber.
Dryp grøntsagerne med balsamico, og servér dem til koteletterne.
Kommentarer og forslag til opskriften